Prima pagina a portalului
Stiri si noutati

 Pagina de start

Stiri si articole

 Telefoane mobile

 Servicii telefonie

 Accesorii GSM

 Magazine Online

 Operatori GSM

 Telefonie fixa

 Internationale

 Info Telportal.ro

 Evenimente

Feeduri RSS

 Toate stirile

Arhiva stiri

 Toate stirile

Pentru editori

 Propune o stire

 

Nokia va achizitiona Symbian Limited in vederea optimizarii celei mai importante platforme mobile deschise

  » Stiri » Evenimente Stiri si articole din domeniul telefoniei
Nokia va achizitiona Symbian Limited in vederea optimizarii celei mai importante platforme mobile deschise

Nokia a anuntat astazi lansarea unei oferte de achizitionare a tuturor pachetelor de actiuni Symbian Limited pe care Nokia nu le detine deja, la pretul de 3,647 Euro per actiune. Valoarea neta a investitiei Nokia pentru achizitionarea celor aproximativ 52% dintre actiunile Symbian Limited pe care Nokia nu le detine deja va fi de aproximativ 264 milioane Euro.

Nokia a primit deja acordul irevocabil de acceptare a ofertei din partea Sony Ericsson Mobile Communications AB, Telefonaktiebolaget LM Ericsson (publ), Panasonic Mobile Communications Co. Ltd. si Siemens International Holding BV. Aceste companii detin aproximativ 91% din actiunile Symbian pentru care Nokia lanseaza oferta. Nokia asteapta, de asemenea, acordul de acceptare a ofertei din partea Samsung Electronics Co. Ltd. 


Achizitia reprezinta un pas fundamental in infiintarea fundatiei Symbian, eveniment anuntat tot astazi de catre Nokia impreuna cu AT&T, LG Electronics, Motorola, NTT DOCOMO, Samsung, Sony Ericsson, STMicroelectronics, Texas Instruments si Vodafone.


"Aceasta achizitie reprezinta un pas decisiv in cadrul strategiei noastre de dezvoltare software" a declarat Olli-Pekka Kallasvuo, CEO Nokia. "Symbian este deja cea mai importanta platforma pentru dispozitive mobile. In urma acestei achizitii si prin infiintarea fundatiei Symbian, va deveni cu siguranta cea mai tentanta platforma pentru inovatii in domeniul mobil. Astfel, va fi stimulata dezvoltarea de noi aplicatii optimizate pentru Internet - aplicatii ce vor intra in serviciul noii generatii de utilizatori."


"Suportul extins pentru aceasta initiativa a dat nastere unei uniuni a industriei in jurul platformei Symbian si reflecta rolul important pe care il are aceasta platforma pentru dezvoltatorii de aplicatii si alti jucatori din acest ecosistem. Vom promova eficienta si inovatia prin unificarea platformei si simplificarea lantului de distributie de software - aducand in ecuatie experienta noastra din domeniul dispozitivelor mobile. Nokia detine o pozitie propice pentru a capitaliza beneficiile oferite de o platforma deschisa si pentru a grabi momentul intrarii pe piata, permitandu-ne astfel sa raspundem si chiar sa depasim asteptarile utilizatorilor pentru dispozitive si experiente convergente," a continuat Olli-Pekka Kallasvuo.


Symbian Limited este compania de software care dezvolta si licentiaza Symbian OS, principalul sistem de operare de pe piata dedicat dispozitivelor mobile. Interfetele cu utilizatorul concepute pentru Symbian OS includ : S60 de la Nokia, MOAP (S) pentru reteaua 3G si UIQ, conceputa de UIQ Technology (un joint venture intre Motorola si Sony Ericsson).  Compania privata Symbian a fost infiintata in 1998 si are sediul central in Londra, Regatul Unit, alte birouri ale companiei aflandu-se in Regatul Unit, Statele Unite si Asia (Bangalore, Beijing, Seul si Tokyo).


"Cu zece ani in urma Symbian a fost infiintata de jucatori vizionari de pe piata cu scopul de a oferi un sistem de operare open source avansat si instrumente software pentru intreaga industrie mobila," a declarat Nigel Clifford, CEO Symbian. "Scopul nostru este de a avea platfoma software cea mai utilizata la nivel global. Ca dovada, in prezent, Symbian OS este lider incontestabil pe piata. Anuntul de astazi reprezinta pentru noi un pas important in atingerea acestui scop, prin inglobarea unei platforme complete si cu eficienta dovedita, oferite in sistem open source si concepute pentru a stimula inovatia - element ce sta la baza a tot ceea ce facem noi."


Dispozitivele mobile bazate pe Symbian OS detin o pondere de 60% din segmentul de dispozitive mobile convergente (sursa : Canalys, pe baza rezultatelor financiare din 2007). Dispozitivele bazate pe Symbian OS au reprezentat aproximativ 7% din vanzarile de dispozitive mobile din 2007, fata de 5% in 2006 (sursa : Strategy Analytics). Pana in prezent, au fost livrate peste 200 de milioane de telefoane cu Symbian OS, reprezentand 235 modele, de la 8 producatori si distribuitori, pentru peste 250 de retele mobile din intreaga lume. Peste 4 milioane de dezvoltatori sunt implicati in producerea de aplicatii pentru dispozitive Symbian.


Tranzactia face obiectul aprobarilor din partea organismelor de reglementare si conditiilor de finalizare obisnuite si Nokia estimeaza ca va fi finalizata in cursul celui de-al patrulea trimestru din 2008. In baza rapoartelor financiare, Nokia se asteapta ca tranzactia sa aiba un impact de scadere a castigului per actiune in 2009, neutru in 2010 si de crestere in 2011. Din punct de vedere al fluxului de numerar, Nokia estimeaza ca tranzactia va avea un efect de scadere in 2009 si de crestere in 2010 si 2011. Dupa finalizarea tranzactiei, toti angajatii Symbian vor deveni angajati Nokia.

 

Stirea a fost publicata la 25-06-2008 si a fost accesata de 2477 ori

Articol publicat de Valentin Manescu

Ultimele stiri din domeniul telefoniei
Millennium Bank lanseaza serviciul SmartPhone Banking
 
Telefoane mobile Philips  - noua gama pe piata romaneasca
Allview lanseaza telefonul Dual SIM S3 Lite
 
Allview lanseaza M5 Music Dual SIM
Folia Alien Surface - protectie inteligenta pentru telefonul tau !
 
HTC Wildfire - cucereste lumea!
Noua veteta de la Samsung - I9000 Galaxy S
 
Push-mail Mobiquus pentru telefoanele Allview dual SIM
 COSMOTE Romania reduce tarifele de roaming si adauga noi parteneri in destinatii exotice
 
Smartphone-urile, vedete in ofertele de vara de la Orange
Allview va invita la World Cup 2010!
 
Vodafone Romania lanseaza 0.facebook.com, un serviciu gratuit de acces la Facebook pe telefonul mobil
HTC Incredible, Desire, EVO 4G si multe alte handseturi din serie vor veni echipate cu Android 2.2 Froyo
 
Samsung S5560 Player 5 a fost lansat in Franta
Microsoft prezinta LG Panther, primul smartphone cu  Windows Phone 7
 
Google prezinta noi handseturi cu Android OS: Samsung Acclaim, Samsung Galaxy i5500, Galaxy i5801, Acer Liquid Stream
Samsung i8920 Omnia HD2 vine echipat cu Symbian 3 OS, camera foto de 12MP si display Super AMOLED
 
Versace Unique, un nou telefon mobil  de lux realizat de LG si ModeLabs
Samsung S3370 disponibil in Marea Britanie, in curand si in Italia
 
Nokia lanseaza doua noi handseturi in India: Nokia X3 si Nokia E52.
 
» Prima pagina   » Stiri   » Top   » Comparatii   » Discutii   » Feed RSS   » Parteneri   » Contact
Recomandari : Pret realizare magazin online , Consultant Marketing , Creare magazin online ,

Websiteul TELPORTAL.RO este o revista electronica ce are ca obiectiv prezentarea informatiilor si furnizarea de oferte si servicii din domeniul telefoniei mobile. Firmele producatoare isi rezerva toate drepturile asupra marcilor expuse pe site. Nu vindem telefoane mobile, accesorii sau orice alte produse din domeniul telefoniei mobile sau accesorii, doar promovam magazinele online. TELPORTAL.RO 2002-2024