Prima pagina a portalului
Stiri si noutati

 Pagina de start

Stiri si articole

 Telefoane mobile

 Servicii telefonie

 Accesorii GSM

 Magazine Online

 Operatori GSM

 Telefonie fixa

 Internationale

 Info Telportal.ro

 Evenimente

Feeduri RSS

 Toate stirile

Arhiva stiri

 Toate stirile

Pentru editori

 Propune o stire

 

Nokia N97 continua sa ramana pe val

  » Stiri » Telefoane mobile Stiri si articole din domeniul telefoniei
Nokia N97 continua sa ramana pe val

Inca din momentul lansarii sale, Nokia N97 a generat un torent de feedback-uri din toate sursele, acesta fiind de altfel si primul model smartphone Nokia cu ecran tactil. Desi prin lansarea acestui model producatorul filandez nu face decat sa raspunda provocarii concurentei, iPhone respectiv HTC, cei de la Nokia au facut-o foarte bine.

 

De departe, cel mai important atu al modelului N97, produs de catre Nokia, il reprezinta ecranul tactil de 3.5 inchi, cu o rezolutie de 640 x 360 si 16.7 milioane de culori, ce ascunde tastura QWERTY, astfel, ecranul impreuna cu tastele principale, difuzorul si camera pentru videoconferinte ocupa intreaga suprafata a telefonului.


Fiind un telefon high-end, Nokia N97 beneficiaza de dotari pe masura sa, asa cum este memoria interna de 32GB, memoria RAM a modelului fiind de 128MB, ce poate fi extinsa pana la 48GB cu ajutorul unui card de memorie, acest lucru bucurand pe cei ce asculta muzica din telefonul mobil.

Mai mult decat atat, Nokia promite o redare de 37 de ore cu ajutorul celei mai puternice baterii de la Nokia de 1500 miliamperi. De asemenea, cu ajutorul aceleiasi baterii, convorbirile 3G ating o durata de 320 minute iar cele in retele GSM, 570 minute.

 

Cand vine vorba de software, utilizatorii Nokia N97 nu vor fi dezamagiti. Telefonul beneficiaza de a 5-a versiune a sistemului de operare S60 (Symbian), sistemul de operare permitand rotirea automata a afisajului cat si actualizare over-the-air pentru firmware. Modelul N97 permite utilizatorilor configurarea e-mail-ului (SMTP, IMAP4, POP3) prin aplicatiile Microsoft Outlook si Outlook Express. Totodata, este posibila si vizualizarea fisierelor din atasamentul e-mail-urilor in formatele .doc, .xls, .ppt, .pdf.

 

Optiunile multiple de conectivitate vor face ca transferul de fisiere sa fie o joaca de copii. Utilizatorii vor avea la dispozitie modulul Bluetooth versiunea 2.0 cu Enhanced Data Rate, conectorul USB 2.0 (conector micro USB) cat si un Conector AV cu interfata de jack 3.5mm. Pentru retele de date, utilizatorul beneficiaza de WCDMA (3,6 mbps), HSDPA (3,6 mbps) cat si WLAN IEEE 802.11b/g cu viteza pana la 54mpbs. Surprizele nu se opresc aici, datorita Nokia XpressPrint, telefonul permite printarea prin conexiunile USB (PictBridge), Bluetooth (BPP).

 

Ca si predecesorul sau, Nokia N95, noul model N97 beneficiaza si de modulul GPS. Astfel, gadget-ul are integrate receptoarele GPS si A-GPS. Acestea vor permite utilizarea in timp real a hartilor Nokia Maps. Hartile pot fi incarcate prin intermediul unui PC.

 

Camera principala a telefonului este de 5 MP (2584 x 1938 pixeli) cu sistem optic Carl Zeiss. Camera beneficiaza de focalizare automata si blit cu 2 leduri, zoom-ul digital fiind de 4X. Fotografiile sunt salvate in formatul JPEG/EXIF, iar fisierele video in MPEG-4 si 3GP(pentru MMS), inregistrarile fiind create la rezolutie 16:9. Telefonul beneficiaza si de o camera secundara QCIF pentru apelurile video.

 

Pentru iubitorii de muzica, Nokia ofera aplicatii specifice. Pe langa player-ul Music Player Nokia Nseries, utilizatorul are la dispozitie Music Recommender, Music Store cat si Nokia Music Manager (aplicatie PC). Fisierele audio suportate sunt MP3, AAC, eAAC, eAAC+ si WMA. Pentru cei ce doresc sa isi asculte postul preferat de radio, Nokia pune la dispozitie modulul Radio FM stereo (87.5-108 MHz/76-90 MHz) care ofera suport pentru RDS si Visual Radio.

 

In pachetul noului smartphone Nokia N97, vom gasi acumulatorul Nokia (BP-4L), incarcatorul compact Nokia AC-10, cablul de conectare Nokia CA-101, Setul cu casca (cu cablu) Nokia HS-45, adapatorul pentru incarcator Nokia CA-146 cat si un accesoriu pentru intretinerea telefonului.


Telefonul poate fi comandat online de pe site-ul Marketonline.ro

 

Stirea a fost publicata la 07-07-2009 si a fost accesata de 3393 ori

Articol publicat de Andreea Nistor

Ultimele stiri din domeniul telefoniei
Millennium Bank lanseaza serviciul SmartPhone Banking
 
Telefoane mobile Philips  - noua gama pe piata romaneasca
Allview lanseaza telefonul Dual SIM S3 Lite
 
Allview lanseaza M5 Music Dual SIM
Folia Alien Surface - protectie inteligenta pentru telefonul tau !
 
HTC Wildfire - cucereste lumea!
Noua veteta de la Samsung - I9000 Galaxy S
 
Push-mail Mobiquus pentru telefoanele Allview dual SIM
 COSMOTE Romania reduce tarifele de roaming si adauga noi parteneri in destinatii exotice
 
Smartphone-urile, vedete in ofertele de vara de la Orange
Allview va invita la World Cup 2010!
 
Vodafone Romania lanseaza 0.facebook.com, un serviciu gratuit de acces la Facebook pe telefonul mobil
HTC Incredible, Desire, EVO 4G si multe alte handseturi din serie vor veni echipate cu Android 2.2 Froyo
 
Samsung S5560 Player 5 a fost lansat in Franta
Microsoft prezinta LG Panther, primul smartphone cu  Windows Phone 7
 
Google prezinta noi handseturi cu Android OS: Samsung Acclaim, Samsung Galaxy i5500, Galaxy i5801, Acer Liquid Stream
Samsung i8920 Omnia HD2 vine echipat cu Symbian 3 OS, camera foto de 12MP si display Super AMOLED
 
Versace Unique, un nou telefon mobil  de lux realizat de LG si ModeLabs
Samsung S3370 disponibil in Marea Britanie, in curand si in Italia
 
Nokia lanseaza doua noi handseturi in India: Nokia X3 si Nokia E52.
 
» Prima pagina   » Stiri   » Top   » Comparatii   » Discutii   » Feed RSS   » Parteneri   » Contact
Recomandari : Pret realizare magazin online , Consultant Marketing , Creare magazin online ,

Websiteul TELPORTAL.RO este o revista electronica ce are ca obiectiv prezentarea informatiilor si furnizarea de oferte si servicii din domeniul telefoniei mobile. Firmele producatoare isi rezerva toate drepturile asupra marcilor expuse pe site. Nu vindem telefoane mobile, accesorii sau orice alte produse din domeniul telefoniei mobile sau accesorii, doar promovam magazinele online. TELPORTAL.RO 2002-2024