Prima pagina a portalului
Stiri si noutati

 Pagina de start

Stiri si articole

 Telefoane mobile

 Servicii telefonie

 Accesorii GSM

 Magazine Online

 Operatori GSM

 Telefonie fixa

 Internationale

 Info Telportal.ro

 Evenimente

Feeduri RSS

 Toate stirile

Arhiva stiri

 Toate stirile

Pentru editori

 Propune o stire

 

Nokia a fost desemnata drept cea mai sustenabila companie de tehnologie din lume

  » Stiri » Internationale Stiri si articole din domeniul telefoniei
 Nokia a fost desemnata drept cea mai sustenabila companie de tehnologie din lume

Nokia este cea mai sustenabila companie de tehnologie din lume, potrivit editiei 2009-2010 a prestigiosului Indice de Sustenabilitate Dow Jones publicat astazi. Obtinand deja de mai multi ani titlul de lider in categoriile Europa si Comunicatii, Nokia a fost desemnata in acest an drept "Supersector Leader" in industria mondiala a tehnologiei, ceea ce ii confera companiei pozitia numarul unu in intregul sector global al tehnologiei.

Indicii Dow Jones reprezinta evaluari respectate la nivel mondial privind modul in care cele mai importante corporatii din lume integreaza sustenabiliatea in cadrul operatiunilor lor. Selectand dintre 2.500 de companii din peste 50 de tari, indicii reprezinta o baza de evaluare pentru cei mai importanti investitori institutionali.


De peste zece ani, Nokia integreaza activitati sustenabile si de protejare a mediului in politica sa de afaceri, compania manifestandu-si grija pentru mediu in productia tuturor dispozitivelor, prin reducerea impactului asupra mediului in procesul de ambalare, in consumul de energie si in ceea ce priveste materialele, procesele de productie si posibilitatea de reciclare a produselor.


Nokia lucreaza cu mai multe institutii din sectorul public, ONG-uri si grupuri voluntare pentru a canaliza puterea tehnologiei mobile in directia solutionarii unor subiecte legate de mediu, sociale sau economice. Cele mai recente proiecte ale Nokia includ dezvoltarea de programe software pentru mediul mobil, utilizate de lucratori din domeniul sanatatii pentru monitorizarea si combaterea epidemiilor in Brazilia si utilizarea telefoanelor si conexiunilor mobile pentru a oferi materiale educationale de calitate superioara copiilor din regiuni izolate sau defavorizate din Brazilia, Filipine si Africa de Sud.


Ca parte a strategiei sale privind modificarile climatice, Nokia face eforturi constante pentru reducerea consumului de energie si cresterea eficientei in cadrul operatiunilor sale. Actiunile companiei includ reducerea volumului de calatorii, investitii in cercetare si dezvoltare de noi tehnologii utilizand surse de energie regenerabile si planuri de crestere a utilizarii energiei verzi, care reprezinta deja 25% din totalul energiei consumate de companie.


Compania a construit, de asemenea, o retea de birouri eficiente din punct de vedere energetic si conforme cu normele de protectie a mediului, actionand totodata in cadrul retelei sale de furnizori pentru a stabili si dezvolta standarde de mediu si sociale superioare.
Strategia de sustenabilitate a Nokia primeste o recunoastere externa din ce in ce mai sporita. Mai devreme in acest an angajamentul de lunga durata al Nokia in ceea ce priveste actiunile de protejare a mediului a fost recunoscut in cadrul Mobile World Congress desfasurat la  Barcelona, unde compania a primit primul premiu acordat de GSMA pentru contributia importanta la protejarea mediului. De asemenea, Nokia a fost desemnata in august drept "Compania verde a anului" in India, in cadrul celei de-a zecea editii a Voice and Data 100 Awards.

 

Stirea a fost publicata la 27-09-2009 si a fost accesata de 2083 ori

Articol publicat de Andreea Nistor

Ultimele stiri din domeniul telefoniei
Millennium Bank lanseaza serviciul SmartPhone Banking
 
Telefoane mobile Philips  - noua gama pe piata romaneasca
Allview lanseaza telefonul Dual SIM S3 Lite
 
Allview lanseaza M5 Music Dual SIM
Folia Alien Surface - protectie inteligenta pentru telefonul tau !
 
HTC Wildfire - cucereste lumea!
Noua veteta de la Samsung - I9000 Galaxy S
 
Push-mail Mobiquus pentru telefoanele Allview dual SIM
 COSMOTE Romania reduce tarifele de roaming si adauga noi parteneri in destinatii exotice
 
Smartphone-urile, vedete in ofertele de vara de la Orange
Allview va invita la World Cup 2010!
 
Vodafone Romania lanseaza 0.facebook.com, un serviciu gratuit de acces la Facebook pe telefonul mobil
HTC Incredible, Desire, EVO 4G si multe alte handseturi din serie vor veni echipate cu Android 2.2 Froyo
 
Samsung S5560 Player 5 a fost lansat in Franta
Microsoft prezinta LG Panther, primul smartphone cu  Windows Phone 7
 
Google prezinta noi handseturi cu Android OS: Samsung Acclaim, Samsung Galaxy i5500, Galaxy i5801, Acer Liquid Stream
Samsung i8920 Omnia HD2 vine echipat cu Symbian 3 OS, camera foto de 12MP si display Super AMOLED
 
Versace Unique, un nou telefon mobil  de lux realizat de LG si ModeLabs
Samsung S3370 disponibil in Marea Britanie, in curand si in Italia
 
Nokia lanseaza doua noi handseturi in India: Nokia X3 si Nokia E52.
 
» Prima pagina   » Stiri   » Top   » Comparatii   » Discutii   » Feed RSS   » Parteneri   » Contact
Recomandari : Pret realizare magazin online , Consultant Marketing , Creare magazin online ,

Websiteul TELPORTAL.RO este o revista electronica ce are ca obiectiv prezentarea informatiilor si furnizarea de oferte si servicii din domeniul telefoniei mobile. Firmele producatoare isi rezerva toate drepturile asupra marcilor expuse pe site. Nu vindem telefoane mobile, accesorii sau orice alte produse din domeniul telefoniei mobile sau accesorii, doar promovam magazinele online. TELPORTAL.RO 2002-2021