Prima pagina a portalului
Stiri si noutati

 Pagina de start

Stiri si articole

 Telefoane mobile

 Servicii telefonie

 Accesorii GSM

 Magazine Online

 Operatori GSM

 Telefonie fixa

 Internationale

 Info Telportal.ro

 Evenimente

Feeduri RSS

 Toate stirile

Arhiva stiri

 Toate stirile

Pentru editori

 Propune o stire

 

Femeile sunt mai bune decat barbatii la gestionarea simultana de activitati multiple

  » Stiri » Internationale Stiri si articole din domeniul telefoniei
Femeile sunt mai bune decat barbatii la gestionarea simultana de activitati multiple

In ultima vreme, gestionarea de activitati multiple in acelasi timp a devenit un stil de viata pentru cei mai multi dintre noi. Impartindu-si timpul intre munca, familie si viata sociala, in prezent oamenii sunt mai ocupati ca oricand. Conform unui studiu global realizat recent online de Nokia, femeile reusesc cu mai multa usurinta decat barbatii sa rezolve sarcini multiple, 60% dintre raspunsuri fiind favorabile acestei pareri, intr-un esantion distribuit egal pe sexe. Doar 6% dintre femei sunt de parere ca barbatii reusesc mai bine sa faca fata mai multor activitati desfasurate in acelasi timp.


Dintr-un total de peste 5000 de respondenti, 79% se considera a fi buni in gestionarea simultana a mai multor activitati - 50% apreciindu-se "productivi", iar 31% "ocupati". Majoritatea barbatilor si femeilor din Danemarca si Norvegia au declarat ca pot face mai multe lucruri in acelasi timp. Cei mai relaxati sunt finlandezii, cu un procentaj de 74%.


O majoritate coplesitoare, de 80%, considera ca telefonul mobil permite atingerea unui echilibru benefic intre viata profesionala si cea personala. In timp ce 63% dintre respondenti sunt de parere ca ar fi mai putin productivi fara telefonul mobil, 74% cred ca acest instrument ii ajuta sa desfasoare mai multe activitati simultan.


" Oamenii folosesc telefoanele mobile mai mult ca oricand," a declarat Dom Fried-Booth, Insights Director, Devices, Nokia. "Iar datorita functiilor multiple de care dispun in prezent dispozitivele mobile, inclusiv calendar, email sau mesaje text, telefoanele nu mai sunt folosite doar pentru apeluri vocale, lucru care contribuie la sporirea productivitatii si la gestionarea mai usoara a necesitatilor familiale. Oricare ar fi scopul utilizarii acestora, un lucru este cert: telefoanele mobile ajuta oamenii sa isi indeplineasca visele."


Potrivit studiului, telefoanele mobile ii ajuta pe oameni sa fie mai productivi. 62% dintre respondenti desfasoara doua sau trei activitati in timp ce vorbesc la telefon, de exemplu navigheaza pe Internet sau fac cumparaturi. 75% dintre femei au afirmat ca gatesc in timp ce vorbesc la mobil, iar 50% se fardeaza.


Desi majoritatea respondentilor sustin ca desfasoara mai multe activitati atunci cand vorbesc la mobil, 48% au declarat ca cel mai mult se concentreaza asupra apelului. La intrebarea care este cea mai placuta activitate desfasurata in timp ce vorbesc la mobil, majoritatea a afirmat ca "stau in pat", fara a da insa mai multe detalii.


Concentrarea asupra mai multor activitati in timp ce vorbim la telefonul mobil poate da nastere la situatii amuzante. 47% din totalul respondentilor si 56% din respondentii de sex feminin au recunoscut ca au trimis un mesaj romantic sau controversat unui destinatar gresit.


Studiul, conceput de compania Illuminas, s-a desfasurat online prin intermediul site-ului www.nokia.com in perioada 15 octombrie - 1 noiembrie 2007 in Regatul Unit, Spania, Finlanda, Italia, China, Brazilia, Germania, Danemarca, Franta, SUA, Suedia si Norvegia.


Nokia a desfasurat cel mai amplu studiu asupra consumatorilor din indutria de profil, analizand peste 10 miliarde de informatii individuale din 77000 de interviuri in care au fost implicati consumatori din 21 de tari. Astfel, studiul a oferit o perspectiva unica, de ansamblu privind valorile, credintele si atitudinile consumatorilor. Intelegerea profunda a acestor aspecte ghideaza Nokia in dezvoltarea de noi produse si concepte de design, precum si in activitatile de marketing si vanzari.

 

Stirea a fost publicata la 27-11-2007 si a fost accesata de 3115 ori

Articol publicat de Valentin Manescu

Ultimele stiri din domeniul telefoniei
Millennium Bank lanseaza serviciul SmartPhone Banking
 
Telefoane mobile Philips  - noua gama pe piata romaneasca
Allview lanseaza telefonul Dual SIM S3 Lite
 
Allview lanseaza M5 Music Dual SIM
Folia Alien Surface - protectie inteligenta pentru telefonul tau !
 
HTC Wildfire - cucereste lumea!
Noua veteta de la Samsung - I9000 Galaxy S
 
Push-mail Mobiquus pentru telefoanele Allview dual SIM
 COSMOTE Romania reduce tarifele de roaming si adauga noi parteneri in destinatii exotice
 
Smartphone-urile, vedete in ofertele de vara de la Orange
Allview va invita la World Cup 2010!
 
Vodafone Romania lanseaza 0.facebook.com, un serviciu gratuit de acces la Facebook pe telefonul mobil
HTC Incredible, Desire, EVO 4G si multe alte handseturi din serie vor veni echipate cu Android 2.2 Froyo
 
Samsung S5560 Player 5 a fost lansat in Franta
Microsoft prezinta LG Panther, primul smartphone cu  Windows Phone 7
 
Google prezinta noi handseturi cu Android OS: Samsung Acclaim, Samsung Galaxy i5500, Galaxy i5801, Acer Liquid Stream
Samsung i8920 Omnia HD2 vine echipat cu Symbian 3 OS, camera foto de 12MP si display Super AMOLED
 
Versace Unique, un nou telefon mobil  de lux realizat de LG si ModeLabs
Samsung S3370 disponibil in Marea Britanie, in curand si in Italia
 
Nokia lanseaza doua noi handseturi in India: Nokia X3 si Nokia E52.
 
» Prima pagina   » Stiri   » Top   » Comparatii   » Discutii   » Feed RSS   » Parteneri   » Contact
Recomandari : Pret realizare magazin online , Consultant Marketing , Creare magazin online ,

Websiteul TELPORTAL.RO este o revista electronica ce are ca obiectiv prezentarea informatiilor si furnizarea de oferte si servicii din domeniul telefoniei mobile. Firmele producatoare isi rezerva toate drepturile asupra marcilor expuse pe site. Nu vindem telefoane mobile, accesorii sau orice alte produse din domeniul telefoniei mobile sau accesorii, doar promovam magazinele online. TELPORTAL.RO 2002-2024