Prima pagina a portalului
Stiri si noutati

 Pagina de start

Stiri si articole

 Telefoane mobile

 Servicii telefonie

 Accesorii GSM

 Magazine Online

 Operatori GSM

 Telefonie fixa

 Internationale

 Info Telportal.ro

 Evenimente

Feeduri RSS

 Toate stirile

Arhiva stiri

 Toate stirile

Pentru editori

 Propune o stire

 

Conferinta “Reforma reglementarii comunicatiilor: in cautarea strategiei castigatoare“

  » Stiri » Evenimente Stiri si articole din domeniul telefoniei
Conferinta “Reforma reglementarii comunicatiilor: in cautarea strategiei castigatoare“

Anul 2007 a adus importante provocari pentru ANRCTI, de la extinderea atributiilor sale pentru a acoperi si problematica spectrului de frecvente, pana la reanalizarea conditiilor concurentiale pe segmente de piata esentiale, in conditiile obligatiilor ce revin Romaniei ca stat membru al Uniunii Europene. Aceasta conferinta ne ofera ocazia perfecta de a prezenta rezultatele unui an de investigatie, analiza si reflectie, sub forma primului document oficial de pozitie privind strategia reglementarii sectorul comunicatiilor electronice din Romania pana in anul 2010.

 

Acest eveniment se produce pe fundalul unor aprinse dezbateri pe plan national. Lansarea in luna octombrie a consultarii publice pe marginea revizuirii regimului interconectarii cu operatorii de retele fixe creeaza ocazia stabilirii unei politici clare de reglementare a interconectarii, absolut necesara in contextul accelerarii fenomenului de convergenta a tehnologiilor si a unei concurente directe tot mai puternice intre operatorii de retelele fixe si operatorii de retele mobile, operatorii mobili castigand din ce in ce mai mult teren pe piata telefoniei fixe. De asemenea, dezvoltarea retelelor de acces de tip NGN, care limiteaza tot mai mult clasicul acces neconditionat la bucla locala, a agitat spiritele in tabara operatorilor alternativi, care reclama remedii imbunatatite, mai eficiente, adaptate la noua realitate tehnologica. In ciuda nevoii de a asigura capacitatea competitiva pe termen lung a companiilor care isi bazeaza modelul de afaceri pe utilizarea retelei de acces a altui operator, se pune din ce in ce mai acut problema prioritatii care trebuie acordata concurentei bazate pe servicii pe o piata marcata de preferinta clara pentru construirea de infrastructuri alternative.

 

Totodata, conferinta ANRCTI are loc, nu intamplator, intr-un moment esential al procesului de revizuire a cadrului de reglementare european pentru comunicatii electronice, ceea ce creeaza un context adecvat de reflectie asupra obiectivelor finale ale procesului de reglementare si a impactului acestuia asupra necesitatii de a maximiza investitiile si de a promova competitivitatea sectorului european de comunicatii electronice la nivel global. Dezbaterile din cadrul conferintei vor aborda necesitatea unei viziuni unice europene asupra politicii si a obiectivelor strategice ale reglementarii. Participantii vor analiza un studiu de caz extrem de important si de actual: strategia de reglementare a sectorului comunicatiilor electronice din Romania pana in anul 2010, elaborata in urma unui an intreg de consultare cu industria si de analiza aprofundata a pietei romanesti de comunicatii, una dintre cele mai interesante si mai dinamice din intreaga Uniune Europeana.

 

Pe lista vorbitorilor invitati se afla reprezentanti ai Comisiei Europene, mari grupuri de comunicatii din Europa, reprezentanti la nivel inalt ai unor autoritati de reglementare de marca din state membre ale Uniunii Europene, precum si responsabili de notorietate ai diviziilor de reglementare din cadrul unor importanti operatori de comunicatii din Europa, care detin si prim-planul pietei din Romania. Printre vorbitori se numara dl. Panagis Vourloumis, Chairman & CEO, OTE Grecia, dl. Ian Gray, CEO Central and Eastern Europe, Vodafone Group, dl. Hubertus von Roenne, Director, Strategic Deal Management BT Global Services si membru al consiliului ECTA, dl. Richard Moat, CEO Orange Romania, dl. Yorgos Ioannidis, CEO, Romtelecom, dl. Fabio Colasanti, Director General al DG INFSO (Comisia Europeana) (tbc), dl. Roberto Viola, Presedinte al Grupului Reglementatorilor Europeni 2007 si Secretar General al AGCOM (Italia), dna. Gabrielle Gauthey, membru al Consiliului Director al ARCEP (Franta), dl. Ian Hargreaves, Senior Partner in cadrul Consiliului Director al Ofcom (Marea Britanie), dl. Daniel Pataki, Presedinte al Grupului Reglementatorilor Europeni 2008 si Presedinte al NCAH (Ungaria), Prof. Martin Cave, Director Centre for Management under Regulation la Warwick Business School (UK), dl. Konstantinos Ploumpis, Director General Reglementari, OTE Grecia, dl. Luc Herminjard, Vicepresedinte Reglementari, Orange – France Telecom Group, dl. Paul Ryan, Director Politici Publice, Vodafone Group, dl. Ton Tuijten, Consilier General si Senior Vice President, Liberty Global, dna. Eirini Nikolaidi, Consilier Juridic Sef – Director General pentru Concurenta, Divizia Juridica si de Reglementari, Cosmote, Grecia. 

 

Stirea a fost publicata la 14-10-2007 si a fost accesata de 2887 ori

Articol publicat de Valentin Manescu

Ultimele stiri din domeniul telefoniei
Millennium Bank lanseaza serviciul SmartPhone Banking
 
Telefoane mobile Philips  - noua gama pe piata romaneasca
Allview lanseaza telefonul Dual SIM S3 Lite
 
Allview lanseaza M5 Music Dual SIM
Folia Alien Surface - protectie inteligenta pentru telefonul tau !
 
HTC Wildfire - cucereste lumea!
Noua veteta de la Samsung - I9000 Galaxy S
 
Push-mail Mobiquus pentru telefoanele Allview dual SIM
 COSMOTE Romania reduce tarifele de roaming si adauga noi parteneri in destinatii exotice
 
Smartphone-urile, vedete in ofertele de vara de la Orange
Allview va invita la World Cup 2010!
 
Vodafone Romania lanseaza 0.facebook.com, un serviciu gratuit de acces la Facebook pe telefonul mobil
HTC Incredible, Desire, EVO 4G si multe alte handseturi din serie vor veni echipate cu Android 2.2 Froyo
 
Samsung S5560 Player 5 a fost lansat in Franta
Microsoft prezinta LG Panther, primul smartphone cu  Windows Phone 7
 
Google prezinta noi handseturi cu Android OS: Samsung Acclaim, Samsung Galaxy i5500, Galaxy i5801, Acer Liquid Stream
Samsung i8920 Omnia HD2 vine echipat cu Symbian 3 OS, camera foto de 12MP si display Super AMOLED
 
Versace Unique, un nou telefon mobil  de lux realizat de LG si ModeLabs
Samsung S3370 disponibil in Marea Britanie, in curand si in Italia
 
Nokia lanseaza doua noi handseturi in India: Nokia X3 si Nokia E52.
 
» Prima pagina   » Stiri   » Top   » Comparatii   » Discutii   » Feed RSS   » Parteneri   » Contact
Recomandari : Pret realizare magazin online , Consultant Marketing , Creare magazin online ,

Websiteul TELPORTAL.RO este o revista electronica ce are ca obiectiv prezentarea informatiilor si furnizarea de oferte si servicii din domeniul telefoniei mobile. Firmele producatoare isi rezerva toate drepturile asupra marcilor expuse pe site. Nu vindem telefoane mobile, accesorii sau orice alte produse din domeniul telefoniei mobile sau accesorii, doar promovam magazinele online. TELPORTAL.RO 2002-2024