Prima pagina a portalului
Stiri si noutati

 Pagina de start

Stiri si articole

 Telefoane mobile

 Servicii telefonie

 Accesorii GSM

 Magazine Online

 Operatori GSM

 Telefonie fixa

 Internationale

 Info Telportal.ro

 Evenimente

Feeduri RSS

 Toate stirile

Arhiva stiri

 Toate stirile

Pentru editori

 Propune o stire

 

Un studiu realizat la nivel global arata ca majoritatea dispozitivelor mobile vechi zac in sertare, acasa, in loc sa fie reciclate

  » Stiri » Telefoane mobile Stiri si articole din domeniul telefoniei
Un studiu realizat la nivel global arata ca majoritatea dispozitivelor mobile vechi zac in sertare, acasa, in loc sa fie reciclate

Trei din patru persoane nici macar nu se gandesc sa recicleze dispozitivele iar aproape jumatate dintre respondenti nu stiau ca acest lucru este posibil.

Studiul a fost realizat in urma intervievarii a 6500 de persoane din 13 tari printre care Finlanda, Germania, Italia, Rusia, Suedia, Regatul Unit, Emiratele Arabe Unite, SUA, Nigeria, India, China, Indonezia si Brazilia. Prin aceast sondaj Nokia a dorit sa afle mai multe despre atitudinile si comportamentul consumatorilor privind reciclarea si sa ii informeze pe acestia despre existenta programelor de preluare a produselor si despre eforturile de a creste procentajul de reciclare a dispozitivelor mobile neutilizate.


Markus Terho, Director of Environmental Affairs, Markets, Nokia, a declarat “Studiul demonstreaza clar ca, atunci cand isi incheie ciclul de viata, foarte putine terminale mobile sunt reciclate. Multe persoane nici nu stiu ca aceste dispozitive mobile invechite care zac in sertare pot fi reciclate si nu stiu nici cum sa procedeze in acest caz. Nokia depune eforturi intense pentru a usura acest proces, oferind informatii ample si extinzand programul global de preluarea a dispozitivelor iesite din uz. Markus Terho a adaugat ca “Daca toti cei 3 miliarde de utilizatori la nivel global ar inapoia cel putin un dispozitiv mobil, s-ar economisi 240.000 de tone de materiale neprelucrate si s-ar reduce efectul de sera cu o cantitate a emisiilor egala cu cea generata de 4 milioane de autoturisme. Daca suntem uniti, actiunile noastre individuale imbinate pot avea un impact considerabil.”


Concluziile studiului evidentiaza faptul ca, desi in medie fiecare persoana a detinut de-a lungul vietii aproximativ 5 telefoane, foarte putine dintre acestea sunt reciclate dupa ce nu mai sunt utilizate. Doar 3% dintre respondenti si-au dus vechiul telefon la reciclare. Cu toate acestea, foarte putine dispozitive vechi – 4% - sunt aruncate la gunoi. In schimb, 44% dintre dispozitive sunt pastrate acasa, desi nu mai sunt utilizate deloc. Altii extind durata de utilizare a dispozitivelor alegand modalitati diferite pentru aceasta: un sfert il dau mai departe prietenilor sau familiei, iar 16% isi vand vechile dispozitive, in special in pietele emergente.


La nivel global, 74% dintre consumatori afirma ca nu se gandesc la reciclarea telefoanelor desi aproximativ acelasi procent, respectiv 72% sunt de parere ca reciclarea are un impact major asupra mediului. Aceasta opinie se regaseste in randul tarilor participante la studiu: 88% dintre respondentii din Indonezia nu se gandesc sa recicleze dispozitivele pe care nu le mai utilizeaza, procentul acestora fiind de 84% in India si 78% in Brazilia, Suedia, Germania si Finlanda.
Potrivit acestui studiu, unul dintre motivele principale pentru care un numar atat de scazut de persoane isi recicleaza telefoanele mobile este faptul ca acestia nu sunt la curent cu posibilitatea reciclarii. Cu toate acestea, 80% dintre materialele din care este realizat orice dispozitiv Nokia sunt reciclabile, fiind materiale valoroase care pot fi utilizate pentru a realiza produse noi precum ibrice, banci pentru parcuri, plombe dentare sau chiar si saxofoane si alte instrumente muzicale. La nivel global, jumatate din cei intervievati nu stiau ca telefoanele mobile pot fi reciclate astfel, iar procentele cele mai scazute de informare asupra acestui subiect s-au regasit in India (17%) si Indonezia (29%). Cele mai multe persoane informate cu privire la acest aspect se afla in Regatul Unit (80%), in Finlanda si Suedia (66%).


Terho a declarat ca “Utilizarea celor mai bune tehnologii de reciclare reduce la zero pierderile. Orice produs Nokia poate fi reciclat in proportie de 65% – 80%. Materialele plastice care nu pot fi reciclate sunt arse pentru a produce energie pentru procesul de reciclare, iar alte materiale sunt transformate in granule si utilizate drept materiale de constructie sau in constructia de drumuri. Astfel, nimic nu mai trebuie aruncat la gunoi.”


Multi dintre respondenti, chiar daca stiau ca dispozitivele pot fi reciclate, nu au stiut cum sa procedeze pentru a le recicla. Doua treimi au declarat ca nu stiau cum se pot recicla, iar 71% nu stiau unde sa le trimita spre reciclare.


Nokia este lider in industrie datorita celui mai mare numar de centre de colectare a dispozitivelor mobile neutilizate in 85 de tari din intreaga lume. Oricine isi poate duce dispozitivul vechi la magazinele Nokia sau la cele peste 5000 de centre de asistenta Nokia. Pentru a afla care este cel mai apropiat centru de colectare, va rugam sa vizitati www.nokia.com/werecyle.


Ca urmare a studiului, Nokia dezvolta o serie de campanii si activitati care sa ofere mai multe informatii pentru utilizatori privind cauzele, metodele si locurile unde isi pot recicla vechile dispozitive, incarcatoare si accesorii mobile. De asemenea, compania isi extinde programul global adaugand mai multe pubele de colectare si promovandu-le pe acestea in magazine pentru a creste gradul de constientizare.

 

Stirea a fost publicata la 09-07-2008 si a fost accesata de 2903 ori

Articol publicat de Valentin Manescu

Ultimele stiri din domeniul telefoniei
Millennium Bank lanseaza serviciul SmartPhone Banking
 
Telefoane mobile Philips  - noua gama pe piata romaneasca
Allview lanseaza telefonul Dual SIM S3 Lite
 
Allview lanseaza M5 Music Dual SIM
Folia Alien Surface - protectie inteligenta pentru telefonul tau !
 
HTC Wildfire - cucereste lumea!
Noua veteta de la Samsung - I9000 Galaxy S
 
Push-mail Mobiquus pentru telefoanele Allview dual SIM
 COSMOTE Romania reduce tarifele de roaming si adauga noi parteneri in destinatii exotice
 
Smartphone-urile, vedete in ofertele de vara de la Orange
Allview va invita la World Cup 2010!
 
Vodafone Romania lanseaza 0.facebook.com, un serviciu gratuit de acces la Facebook pe telefonul mobil
HTC Incredible, Desire, EVO 4G si multe alte handseturi din serie vor veni echipate cu Android 2.2 Froyo
 
Samsung S5560 Player 5 a fost lansat in Franta
Microsoft prezinta LG Panther, primul smartphone cu  Windows Phone 7
 
Google prezinta noi handseturi cu Android OS: Samsung Acclaim, Samsung Galaxy i5500, Galaxy i5801, Acer Liquid Stream
Samsung i8920 Omnia HD2 vine echipat cu Symbian 3 OS, camera foto de 12MP si display Super AMOLED
 
Versace Unique, un nou telefon mobil  de lux realizat de LG si ModeLabs
Samsung S3370 disponibil in Marea Britanie, in curand si in Italia
 
Nokia lanseaza doua noi handseturi in India: Nokia X3 si Nokia E52.
 
» Prima pagina   » Stiri   » Top   » Comparatii   » Discutii   » Feed RSS   » Parteneri   » Contact
Recomandari : Pret realizare magazin online , Consultant Marketing , Creare magazin online ,

Websiteul TELPORTAL.RO este o revista electronica ce are ca obiectiv prezentarea informatiilor si furnizarea de oferte si servicii din domeniul telefoniei mobile. Firmele producatoare isi rezerva toate drepturile asupra marcilor expuse pe site. Nu vindem telefoane mobile, accesorii sau orice alte produse din domeniul telefoniei mobile sau accesorii, doar promovam magazinele online. TELPORTAL.RO 2002-2024