Prima pagina a portalului
Stiri si noutati

 Pagina de start

Stiri si articole

 Telefoane mobile

 Servicii telefonie

 Accesorii GSM

 Magazine Online

 Operatori GSM

 Telefonie fixa

 Internationale

 Info Telportal.ro

 Evenimente

Feeduri RSS

 Toate stirile

Arhiva stiri

 Toate stirile

Pentru editori

 Propune o stire

 

Nokia N95 8GB – primul dispozitiv mobil care primeste certificarea DLNA

  » Stiri » Telefoane mobile Stiri si articole din domeniul telefoniei
Nokia N95 8GB – primul dispozitiv mobil care primeste certificarea DLNA

Nokia a anuntat astazi ca Nokia N95 8GB are privilegiul de a fi primul dispozitiv mobil care primeste certificarea din partea Digital Living Network Alliance (DLNA). DLNA este un grup de companii care sustine dezvoltarea de standarde de interoperabilitate intre dispozitive electronice cu sau fara fir. Pentru utilizatori, aceasta distinctie se traduce in conectivitate mai simpla si mai intuitiva intre dispozitivele electronice pentru casa, PC-uri si Nokia N95 8GB.

Tehnologia DLNA permite crearea de ecosisteme de dispozitive ale mai multor producatori prin dezvoltarea unei platforme comune de conectivitate pentru o gama variate de experiente multimedia. Aceasta viziune se aliniaza perfect cu obiectivele Nokia pentru dezvoltarea de standarde deschide si interoperabilitate intre dispozitive si servicii furnizate de diferiti producatori.


Nokia N95 8GB a primit certificarea de Mobile Digital Media Server din partea DLNA, o recunoastere care confirma inca o data valoarea acestui computer multimedia. Optiunile multiple de conectivitate si capabilitatile multimedia de ultima generatie incluse in Nokia N95 8GB sunt ideale pentru rularea de continut, precum muzica, fotografii si secvente video pe alte dispozitive din universul echipamentelor pentru casa, prin intermediul unei conexiuni fara fir. 

                                 

"Suntem foarte mandri de distinctia primita din partea DLNA. Nokia N95 8GB este o veritabila capodopera a stilului si un exemplu edificator al directiei inspre care se indreapta domeniul mobilitatii - N95 8GB este un dispozitiv personal, puternic, care se integreaza perfect in viata particulara si publica a utilizatorilor," a declarat Anssi Vanjoki, executive vice president, Markets, Nokia.


DLNA a certificat pana in prezent peste 1800 de produse din categoriile PC si dispozitive electronice insa Nokia N95 8GB este primul dispozitiv mobil care raspunde standardelor extrem de riguroase de interoperabilitate stabilite de DLNA. Categoria dispozitivelor mobile a fost inclusa in liniile directoare DLNA Networked Device Interoperability publicate in 2006, iar, in prezent, face parte din programul de certificare DLNA, recent lansat. Nokia N95 8GB a trecut de procesul riguros de testare DLNA si a primit logoul verde de certificare DLNA ce atesta statutul de lider al dispozitivului Nokia in domeniul mobil al echipamentelor digitale pentru casa.


Avand la dispozitie 8 GB de memorie interna, Nokia N95 8GB poate stoca o selectie vasta de continut media, precum fotografiile ultimei vacante sau colectia personala de muzica. Acest continut poate fi impartasit cu usurinta cu prietenii si familia prin intermediului unui sistem de divertisment, sistem audio sau pe un ecran TV certificat DLNA. Pentru a impartasi continut este suficienta stabilirea unei conexiuni fara fir intre Nokia N95 8GB si aceste dispozitive electronice.


Nokia este membru activ al DLNA si are o experienta indelungata in promovarea interoperabilitatii dintre telefoane mobile, PC-uri si dispozitive electronice pentru casa si nu numai. Odata cu transformarea telefoanelor mobile in computere multimedia multi-functionale, acestea au devenit principalul portal catre Internet, servicii si continut divers utilizat de milioane de oameni din intreaga lume. Nokia „mobilizeaza” continutul multimedia, care in mod traditional era disponibil numai acasa si permite accesul de la distanta la acest continut prin intermediul dispozitivelor mobile Nokia.

 

Stirea a fost publicata la 23-01-2008 si a fost accesata de 7147 ori

Articol publicat de Valentin Manescu

Ultimele stiri din domeniul telefoniei
Millennium Bank lanseaza serviciul SmartPhone Banking
 
Telefoane mobile Philips  - noua gama pe piata romaneasca
Allview lanseaza telefonul Dual SIM S3 Lite
 
Allview lanseaza M5 Music Dual SIM
Folia Alien Surface - protectie inteligenta pentru telefonul tau !
 
HTC Wildfire - cucereste lumea!
Noua veteta de la Samsung - I9000 Galaxy S
 
Push-mail Mobiquus pentru telefoanele Allview dual SIM
 COSMOTE Romania reduce tarifele de roaming si adauga noi parteneri in destinatii exotice
 
Smartphone-urile, vedete in ofertele de vara de la Orange
Allview va invita la World Cup 2010!
 
Vodafone Romania lanseaza 0.facebook.com, un serviciu gratuit de acces la Facebook pe telefonul mobil
HTC Incredible, Desire, EVO 4G si multe alte handseturi din serie vor veni echipate cu Android 2.2 Froyo
 
Samsung S5560 Player 5 a fost lansat in Franta
Microsoft prezinta LG Panther, primul smartphone cu  Windows Phone 7
 
Google prezinta noi handseturi cu Android OS: Samsung Acclaim, Samsung Galaxy i5500, Galaxy i5801, Acer Liquid Stream
Samsung i8920 Omnia HD2 vine echipat cu Symbian 3 OS, camera foto de 12MP si display Super AMOLED
 
Versace Unique, un nou telefon mobil  de lux realizat de LG si ModeLabs
Samsung S3370 disponibil in Marea Britanie, in curand si in Italia
 
Nokia lanseaza doua noi handseturi in India: Nokia X3 si Nokia E52.
 
» Prima pagina   » Stiri   » Top   » Comparatii   » Discutii   » Feed RSS   » Parteneri   » Contact
Recomandari : Pret realizare magazin online , Consultant Marketing , Creare magazin online ,

Websiteul TELPORTAL.RO este o revista electronica ce are ca obiectiv prezentarea informatiilor si furnizarea de oferte si servicii din domeniul telefoniei mobile. Firmele producatoare isi rezerva toate drepturile asupra marcilor expuse pe site. Nu vindem telefoane mobile, accesorii sau orice alte produse din domeniul telefoniei mobile sau accesorii, doar promovam magazinele online. TELPORTAL.RO 2002-2024